WORKSHOP TONPRAOTE / BUUTTEREDENEN JEUGD

Workshop/Cursus voor Jeugd wordt gegeven door Frans Bevers die zich even voorstelt.

Hallo ik Frans Bevers, en ben er me bewust van dat het tonpraten/buutreednen cultuur is en dat dat nooit mag verdwijnen.
Ik zelf heb er in 30 jaar al zoveel plezier aan beleefd en er al vele mensen  mee mogen vermaken. Dat ik het graag door wil geven aan anderen.

Er zijn al diverse cursussen voor volwassenen om dit in stand te houden.

Maar voor de jeugd, in de leeftijd van ongeveer 11 t/m 15 jaar, is er ook veel plezier aan te beleven.
Zeg maar van het laatste jaar basisschool  en de eerste jaren van het voortgezet onderwijs.

Ik ben van mening dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen.
Daarom heb ik een methode gevonden om kinderen er mee in aanraking te laten komen op een voor hen erg speelse manier.

WORKSHOP
Het gaat hier dan niet in eerste instantie om een volledige cursus, maar een workshop die de kinderen enthousiast maakt, zodat zij eventueel dan wel verder willen met een cursus.

Dit is absoluut geen verplichting.

RESULTAAT
Het mooie is dat de deelnemers al tijdens de workshop meteen resultaat zien. Dit omdat ze geholpen worden om mooie teksten te maken.   Altijd vanuit hun eigen fantasie

Er kan ook een greep uit een verkleedkist gedaan worden om tot een bepaald typetje te komen en ook de schmink zal niet ontbreken.

WAAR
In principe kan het overal,  op scholen tijdens het afsluiten van het schooljaar of wanneer een leerkracht afscheid neemt en die dan op een kolderieke manier door verschillende tonpraters/buutreedners even in het zonnetje gezet kan worden.
Maar bijvoorbeeld ook voor op een kindercarnaval.

WANNEER
De workshop kan bv gegeven worden in de ochtend, zodat in de middag de buut uitgevoerd kan worden.                                                                                                                                                                                  De workshop kan altijd gegeven worden in overleg, dus een op u gewenst tijdstip

EEN CURSUS
Een cursus die kan ook eventueel gegeven worden, het tijdstip is in overleg, bv vroeg in de avond, zaterdagochtend of woensdagmiddag.

Deze zal bestaan uit 4 bijeenkomsten en de 5e keer zal men de buut kunnen voordragen.

HOE TE WERK

U neemt contact op met ons via het contactformulier workshop, en wij verwijzen u verder

Stichting Carnavals activiteiten land van Cuijk

Contact