Een enthousiaste bezoeker Januari 2013

Een enthousiaste bezoeker

Januari 2013
Eindelijk was het zover. Ondanks de grote toevloed hadden we toch nog kaarten kunnen bemachtigen voor het buutkampioenschap van 2012. Het werd op prijs gesteld dat we vanuit het zuiden van Brabant de moeite namen om naar Wanroy af te reizen.
Wat schetst onze verbazing dat het, een uur voor aanvang, al een dringen was om binnen te komen. Iedereen was echter goedgeluimd en had er duidelijk zin in. Een puike organisatie en goede tonpraoters bezorgden ons een fijne avond.We genoten van de woordcapriolen van Jan Strik. Ongelooflijk dat hij zijn tong niet brak over de waterval van zinnen die hij uit zijn mond liet rollen.
En zo te horen had hij ook nog verstand van alle medisch psychiatrische termen die hij bezigde. Natuurlijk liet Kitty Goverde zich optimaal van haar schuine dikke kant zien zonder een echte scheve schaats te rijden. Niet al te vrouwvriendelijke humor werd door haar achteloos de zaal in geslingerd. Maar het is en blijft een vakvrouw die zich prima staande houdt in het mannengeweld. Rob van Elst moet deze winter maar geen dak opgaan om sneeuw te ruimen want dan storten er nog meer gebouwen en het dak van de Arena in. Zonder al te gewichtig te doen had hij zijn buut dik voor mekaar. Natuurlijk spande Berry Knapen de kroon door zijn buut over de kroonprins Willem Alexander. De stank van de jonge katten in de gouden koets deed hem het wegwuif gebaar naar het volk uiten, voorwaar een gouden vondst. Hij is ook de tonpraoter die zich het minst hoeft uit te dossen. Zijn gladde kop is zo al om te lachen. Het onverwachte, niet geweten, verjaardagscadeau wat ik een bevriend iemand had aangeboden door hem mee te nemen naar Wanroy pakte dus goed uit en voldaan reden we terug naar Waalre. Het buutkampioenschap was prima al kwamen we niet uit de buu(r)t.