Rafael

INTRODUCTIE

Het minste wat je van Rafael kan zeggen, is dat hij een veelzijdig artiest is ! Hij wordt al piepjong door de goochelmicrobe gebeten. Op zijn 9de stond hij reeds op de planken met een heel eigen kinderprogramma en naarmate de jaren vorderden,verdiept hij zich steeds meer en meer in de goochelkunst.

Theater- en TV-optredens blijven dan ook niet langer uit. Zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek kent Rafael echter met zijn optreden bij 2 Fabiola, waarbij hij Zohra al zwevend de internationale successong ‘Magic Flight’ laat zingen.

Zijn indrukwekkend palmares bevestigt ongetwijfeld zijn prominente plaats in de hedendaagse goochelwereld.

Nadat hij in 1995 werd bekroond met de hoogste Belgische onderscheiding op het VMU-congres in Antwerpen, ontvangt hij twee jaar later als eerste Belg de prestigieuze Magic Award. Hiermee profileert hij zich als de meest originele en vindingrijke en beste illusionist-goochelaar van de laatste 5 jaar..

Vanaf 2000 volgen de nieuwe uitdagingen elkaar op en vindt men zijn foto steeds frequenter terug op de affiche van grote internationale theatershows. Zo waren er onder andere de reeks gala-optredens in het Princesse Grace Théâtre te Monte Carlo voor de Koninklijke Familie en in Shangai tijdens het Internationaal Chinese Magic & Art Festival.

In eigen land was hij o.a.te zien met zijn eigen theatershows in Plopsaland en Boudewijnpark, zijn humoristische acts in Het Witte Paard, De Caals en Van Vooren Zomershows en de Winterrevue.

Een absoluut hoogtepunt was februari 2005: Rafael ontvangt in Las Vegas, als eerste Belg ooit, uit handen van Siegfried & Roy de prestigieuze ‘Golden Lion award uitgereikt voor : ‘the most impressive new talent in magic’.

Welkom in de wereld van de magie en de illusie ! Laat u betoveren .

Rafaels creativiteit en doorzettingsvermogen openen dan ook wereldwijd de deuren bij de topmensen in zijn vak. En intussen schaaft hij verder aan een totaalprogramma: zo kan je hem tegen het lijf lopen als kinder-animator, dolkomische straatgoochelaar, massa-entertainer, geheimzinnige mentalist, stand-up comedian,…

En alsof dit alles nog niet genoeg is, maakt hij al vanaf oktober 1997 de Culturele Centra onveilig met zijn magisch kindertheaterprogramma ‘Geestig’.

In 1998 bedenkt Rafael een aantal nieuwe acts. Zo is hij onder andere te zien als Dracula in zowel het VRT-programma ‘Abracadabra’, in de zeer populaire ‘Knoff-Hoff’-show op ZDF, maar ook op het TF1-spelprogramma ‘Drôle de Jeu’.

In 1999 neemt Rafael deel aan het World Magic Seminar te Las Vegas (USA), waar hij voor zijn nieuwe Dove Act wordt bekroond met de vermelding van ‘ meest originele en vernieuwende act’.

Een maand later wint hij met dezelfde act ‘Les Anneaux d’Argent’ in Lauzanne (Zwitserland). Voor het derde opeenvolgende seizoen is hij te gast in de Rode Peper Circus Toer van Radio Donna, met o.a. een duizelingwekkende Houdini-ontsnapping uit de dwangbuis.

OPTREDENS

Rafael verzorgt optredens in binnen- en buitenland.

Zowel in theater als op festivals, bedrijfsfeesten en zittingsavonden.

BOOKINGS & INFO:
Naam: Rafael
email: info@rafael.be

http://www.rafael.be

Voor informatie over het prachtig uitgevoerde optreden van Rafael bij ons evenement kunt U terecht bij:

Huub Heijnen

Mobiel: 06-53641719

Email: acts@buutkampioenschap.nl

Website: Buutkampioenschap.nl/artiesten/rafael/