Winnaar 2002: Hans Eijkemans

“Hannus de honderd jarige”

Beste tonpraotliefhebbers, ik heb van de organisatie van het buutkampioenschap het verzoek gekregen om een stukje te schrijven voor in het programmaboekje. Met veel plezier doe ik dit dan ook.
Voor de vierde keer sta ik in de ton bij de Zuid Nederlandse Buutkampioenschappen, een kampioenschap dat bij de Brabantse en Limburgse tonpraters en buutreedners hoog aangeschreven staat.
De organisatie gaat elk jaar weer in Limburg en Brabant de kampioenschappen bekijken om zo de juiste mensen naar Wanroij te halen.
Ik persoonlijk geniet elke keer weer van de geweldig leuke sfeer die hier heerst,de meeste van de deelnemers hebben een drukke tijd achter de rug,en zien dit kampioenschap dan ook als een avondje uit.
Niks rennen en vliegen, maar gezellig onder elkaar een mooie avond maken voor het publiek maar ook voor ons zelf.
Als je dan net als ik ook nog de wedstrijd mag winnen, en je naar huis gaat met de titel Zuid Nederlands kampioen, incl pers en publiekprijs, dan kan je seizoen niet meer kapot dat begrijpen jullie.
Meestal is het bij wedstrijden dat er echt tournooipubliek aanwezig is, hier is het publiek gemoedelijk, gewoon gezellig een avondje lachen en alle problemen die we allemaal wel eens hebben even vergeten en ouderwets genieten.
Ik hoop dat wij vanavond met z,n alle een fijne avond gaan beleven, en als we naar huis gaan kunnen zeggen , het was weer geweldig in Wanroij.
Veel plezier, Hannus of zoals ik buiten het carnavalseizoen heet

                                                                                                                                                 Hans Eijkemans uit Rosmalen.