Winnaar 2018: Berry Knapen

Winst op de Zuid-Nederlands Buutkampioenschap in Wanroij; Berry Knapen weer heer en meester! Dirk Kouwenberg pakt de Publieksprijs.

Voor de 10de (!!) keer is Berry Knapen uit het Brabantse Heeze uitgeroepen tot winnaar van de Zuid-Nederlandse Buutkampioenschappen die gehouden werden op 2 maart 2018 in ’t Wapen van Wanroij. Met zijn buut “Harry hi unne Midlife-crisis” kwam hij als beste uit de bus. Het podium werd gecompleteerd door Hans Keeris en Freddy van den Elzen die respectievelijk 2de en 3de werden. Het publiek maakte het Brabants feestje compleet door “de Tandarts” Dirk Kouwenberg uit Nuland de Publieksprijs toe te kennen. Dit viertal zal ook te zien zijn tijdens de JUBILEUM GALA avonden in Wanroij.

Omdat de organisatie het 2×11 jarig jubileum kracht bij wilde zetten waren 11 oud Prinsen uit de regio uitgenodigd om de ereplaatsen op het podium te bezetten. Nadat deze hoogheden waren geïnstalleerd kon ras entertainer Wibo Westra de zaal opwarmen met zijn creatie Japie van Motorclub “No Remember”. Door zijn groot improvisatie talent en absurde liedjes wist hij in deze opzet te slagen en was het publiek klaar voor dé wedstijd!
Niemand minder dan de regerend kampioen van 2017 Dirk Kouwenberg had de eer de wedstrijd te openen met zijn creatie “de Tandarts”. Hij trok rond in zijn tot praktijk omgebouwde SRV wagen om BNers te behandelen. Zijn imitatie van Frank de Boer was hilarisch, evenals zal zijn actie om alle tanden te trekken behalve de voortanden; “Hamster weken”. De trend was gezet en dat legde meteen de druk op de uit Kelpen-Oler afkomstige Maurice Timmermans die verslag deed van zijn beestachtig gezellig vrijgezellenfeest. Daarna was het de beurt aan Brabants Kampioen Berry Knapen die als vrouwspersoon op onnavolgbare wijze verhaalde over haar Harry die in een Midlife-crisis zat. Voor veel aanwezigen in de zaal blijkbaar één brok herkenning! Theo Nellen uit het mooie Heide bij Venray mocht het blok voor de pauze afsluiten met zijn buut Sraar de Clochard die bij binnenkomst al meteen een bevroren frikandel uit de klikobak wist te toveren. Het publiek hing aan zijn lippen en beloonde hem dan ook met diverse lachsalvo’s. Tijd dus om even bij te komen onder de klanken van muziekkapel “de Kaeteaars” uit Steyl die evenals vorig jaar tekende voor de muzikale omlijsting.
De 2de helft werd afgetrapt door “Janus d’n Dekker” een onzeker zenuwtrekkend typetje van tonprater Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch die een blinddate had maar kijkend in de zaal niet had verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn! Tot het einde toe en zelfs na zijn afkondiging bleef hij in zijn hilarische rol waarmee hij ook al zeer terecht op het podium was beland van de Brabantse kampioenschappen. Van de ontstane sfeer wist de enigste vrouwelijke deelnemer Helga Cornelissen afkomstig uit het rijk van de Oostrumse Karklingels. Als “Tanja Truckie” bracht ze een spontane frisse buut als chauffeur van enne Vèrkeswage. Vol met zelfspot en hilarische woordspelingen wist ze de zaal te boeien en vooral te plezieren. De Publieksprijswinnaar van 2017 Hans Keeris mocht als voorlaatste de ton bestijgen om zijn kapriolen als “Gerrit Zalm” de revue te laten passeren. Daarbij wisselde hij veelvuldig van politicus naar bankier en Vishandelaar wat resulteerde in een spervuur van woordspelingen en hilarische afmakers! Het was duidelijk dat hij mee zou dingen om de hoogste eer.
Als laatste deelnemer maakte niemand minder dan de Limburgs Buutkampioen Bjorn Smits uit Nederweert-Eind zijn opwachting met zijn kampioensbuut “Baerke de werme bekker” Hij kwam op weg naar zijn deelname aan “Heel Holland Bakt” samen met zijn vriend zonder benzine te staan. Zijn conclusie: Ik was blij dat mijn vriend erbij was, ik was er zo mee doorgereden! Het publiek vond het allemaal geweldig. Hierna trok de jury zich terug voor beraad en kon het publiek de stembriefjes invullen voor de verkiezing van de publieksprijs. Ondertussen werd de zaal vermaakt door de uit Belgie afkomstige Elvis Presley vertolker Steve Ryckier. Rond middernacht nam juryvoorzitter Wiel Zeelen het woord en verkondigde het oordeel van de jury en het publiek. Het werd een Brabants feestje maar zeker met een mooie Limburgse rand.

Uitslagen:
1ste prijs en Kampioen Berry Knapen uit Heeze (NB)
2de prijs Hans Keeris uit Knegsel (NB)
3de prijs Freddy van den Elzen Vorstenbosch (NB)
4de prijs Dirk Kouwenberg uit Rosmalen (NB)
Publieksprijs 2018 Dirk Kouwenberg uit Rosmalen (NB)