Berry Knapen 2011

Berry Knapen

februari 2011
Beste mensen,
Vannacht ben ik voor de 4de keer Zuid-Nederlands Kampioen Tonproaten geworden. D’n ouwe van Deursen nam zowel de jury- als publieksprijs mee naar Heeze. Zijn kamer in het bejaardenhuis staat al aardig vol want, wat een tonpraatseizoen!
In januari werd ik Brabants Kampioen, vervolgens Kampioen van Groot Deurne in de creatie van ‘de Jarige Job’ en nu Zuid-Nederlands Kampioen.
Het Zuid-Nederlands Kampioenschap wordt ieder jaar gehouden in Wanroij. Vier Brabanders en vier Limburgers strijden daar ieder jaar om deze felbegeerde titel. Het deelnemersveld dit jaar loog er niet om. De tweede plaats ging naar Jan Geraerdts, meervoudig Limburgs Kampioen uit Beesel. Respectievelijk werden Brabanders Andy Marcelissen uit Raamsdonkveer en Jan Strik uit Someren 3de en 4de. Twee kanjers van tonpraoters die de schouw ook niet onverdienstelijk vol hebben staan.
We hebben nu nog een drietal gala avonden in ‘t Wapen van Wanroij wat ieder jaar een geweldig feest is. Tot na Pasen zal d’n ouwe van Deursen nog regelmatig met zijn ‘opgevoerd’ 45km wagentje op pad moeten en dan ‘druppelt’ hij nog wat na op allerlei feestjes van particulieren, verenigingen, bedrijfsuitjes en noem maar op. D’n ouwe van Deursen vind dat geheel niet erg. Hij gaat graag op pad om zijn belevenissen met het publiek te delen en ze schuddebuikend van het lachen achter te laten.
Dat is mooi oud worden, toch?
Groet,
Berry